Tapasztalt lett játékost igazolt a DVTK

Vitola nagy erősítés lehet Földi Attila együttesének.


Az Euroligát és világbajnokságot is megjárt lett Kristine Vitolával erősítette meg keretét az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata.

A klub honlapja emlékeztet arra, hogy a 29 éves játékos az Euroligában és az Európa Kupában is számos lett, lengyel, török és spanyol klubnál megfordult már. Legutóbb a Salamancában szerepelt, amely éllovas volt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol pontvadászatban, a center pedig 8,1 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt meccsenként. A 2018-as világbajnokságon átlagosan 11,3 pontot és 8 lepattanót ért el."Kristine már számtalanszor bizonyította tehetségét és rátermettségét. Sokoldalúságát mutatja, hogy a teljesítmény-indexek alapján gyakran bizonyult a forduló legjobb játékosának pályafutása során. Euroliga-tapasztalata óriási segítség lesz fiatal csapatunknak, a gárda egyik vezére lesz"
- nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

Földi Attila vezetőedző kifejtette, olyan rutinos játékost kapnak, akit tudnak majd használni a 4-es és 5-ös poszton is.

"Olyan kosárlabdázó, aki érzi a játékot és nagyon jól olvassa, így bízunk benne, hogy vezér lesz a pályán a fiataljaink mellett, és tudja őket segíteni. Fontos szempont volt számunkra, hogy a játékos kvalitásain túl pozitív személyiség is, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztásnál" - mondta a tréner.

A miskolciak tavaly az NB I döntőjébe jutottak, míg az elmúlt idényben a második helyen álltak, amikor a pandémia miatt lezárták a bajnokságot.

 

Kép: Omar Marques/Anadolu Agency/Getty Images

Videók