Női kosárlabda Euroliga: A hosszabbításban nyert a Győr

Az első fordulóban elszenvedett vereség után javított a Győr, mely hazai pályán nagy csatában, hosszabbítás után legyőzte a lengyel Gdyniát, s ezzel megszerezte története első győzelmét a női kosárlabda Euroligában.


Az újonc győriek nagyon jól kezdték találkozót, alig több mint öt perc alatt 16 pontot szereztek, s vezettek 16-10-re. Ezt követően aztán megtorpant az addig kiváló hazai támadójáték, a lengyelek pedig magukra találtak, s az első szünetre már előnnyel mehettek (18-16). A második negyed az első koreográfiáját követte, a magyar csapat ugyanis remekül nyitott, gyorsan szerzett nyolc pontot, s ismét vezetett, ám a lendület újra elfogyott, s a vendégek három pont előnnyel mehettek a nagyszünetre (28-31).

A fordulás után is a Győr kezdett jobban, a 30. perc végére azonban visszaállt a félidei, hárompontos különbség (45-48). A negyedik negyedben sokáig minden a hazaiak elképzelése szerint alakult, a szokásos jó rajt után ezúttal nem torpantak meg Hollingsworth-ék, sőt, a félidő közepén állva hagyták riválisukat, s 56-57-ről gyorsan 65-57-re fordítottak. A végjátékra az előny aztán minimálisra csökkent, ám még 1 mp-cel a vége előtt is volt belőle három pont, amit egy vendég tripla tett semmissé, s következhetett a hosszabbítás (71-71).

A hazai szempontból sokkoló végjáték ellenére a ráadásra egyáltalán nem tört meg a Győr, sőt, a lengyelek tűntek egyre fáradtabbnak, a hazaiak akarata érvényesült, s a Rába-parti együttes végül tíz ponttal, 86-76-ra győzött. Az 1/1-es mérlegnél tartó győriek jövő szerdán a francia Bourges-hoz látogatnak.

A csoport, 2. forduló (a fibaeurope.com alapján):
UNI SEAT Győr-Gdynia (lengyel) 86-76 (16-18, 12-13, 17-17, 26-23, 15-5)
legjobb magyar pontszerzők: Hollingsworth 23, Montgomery 17, Rasheed 15

 

Videók