Kosárlabda: éremben bíznak Diósgyőrben

Érmet kell szereznie az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának - fogalmazták meg a célt a szezonnyitó sajtótájékoztatón a klub illetékesei, ahol bemutatták az együttes legújabb játékosát is.


Szabó Tamás emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt alakult újjá a női kosárlabda Miskolcon, a csapatnak azóta ez lesz a negyedik szezonja.

Tavaly sikerült megnyerniük az alapszakaszt, de a végén csak a negyedik helyen végeztek a bajnokságban - idézte fel. Idén legalább érem a cél, de szeretnének döntőbe jutni a bajnokságban és a Magyar Kupában is - tette hozzá.

Az ügyvezető szerint a válogatott magyar játékosokkal és néhány minőségi idegenlégióssal kiegészült csapatnak sikerül majd elérnie a kitűzött célokat. Maikel López, a csapat vezetőedzője arról számolt be, hogy a tervek szerint center, irányító és bedobó posztra igazolnak új játékosokat.

A csapat felkészülése jövő hétfőn kezdődik.

Az alapozó időszakban vasárnap kivételével minden nap lesznek foglalkozások.

Erősítő és labdás termi edzések mellett a stadionban, az atlétika pályán is dolgoznak majd a lányok heti két alkalommal.

Hozzátette, több meghívást is kapott a csapat felkészülési tornákra, ami már biztos, hogy szeptember 19. és 21. között Iglón lépnek pályára egy nemzetközi kupán, a szervezőktől kapott információ szerint egyebek mellett a Good Angels Kosice és a Szpartak Moszkva ellen.

Tervben van október elején egy hazai torna rendezése is, még várják a visszajelzéseket a meghívottaktól - mondta. López kitért arra, hogy természetesen edzőmeccseket is játszanak majd a várhatóan az október 18-19-i hétvégén kezdődő bajnokság előtt.

Az az elvárása, hogy legalább egy szintet lépjenek előre minden versenysorozatban - fűzte hozzá.

Bemutatták az Aluinvent-DVTK friss igazolását, a 12-szeres magyar válogatott Szécsi Orsolyát is.

A 189 centiméter magas, négyes és hármas poszton bevethető 22 éves magasbedobó idén diplomázott az Egyesült Államokban, a Duquesne Egyetemen.

A sajtótájékoztató végén bejelentették azt is, hogy ezentúl az Aluinvent-DVTK működteti a Miskolci Városi Sportiskolában tavasszal megszűnt leány kosárlabda-utánpótlást.

A klub a Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvánnyal közösen versenyezteti a fiatalokat a jövőben.

A megyében tovább épül az utánpótlás hálózata, Miskolc mellett már kilenc helyszínen vannak jelen Sárospataktól Mezőcsátig.

Videók