Diósgyőrben bemutatták az új spanyol vezetőedzőt

Sajtótájékoztatón mutatták be a mai napon az Alunvent-DVTK női kosárlabdacsapatának új vezetőedzőjét, Maikel Lópezt, teljes nevén Miguel del Jesús López Alonsót.


Az új vezetőedző tizenkilencszeres kanári-szigeteki, hétszeres spanyol és egyszeres finn bajnok. Háromszor volt edzője a Kanári-szigetek válogatottjának.

Maikel López székfoglalójában elmondta: "Néhány napja hallottam először a Diósgyőrről, de ez alatt a néhány nap alatt is világossá vált számomra, hogy van koncepció, vannak elképzelések, ez a legfontosabb és ezért is fogadtam el a felkérést. Az a célom a csapattal, hogy előrelépjünk, és a szezon elején megfogalmazott célokat teljesítsük, azaz ott legyünk a magyar döntőben. Az első lépés a kemény munka, de ez az én feladatom. Nem az a célom, hogy egy-két hónapot töltsek Magyarországon, hosszú távra tervezek. Nyilván minden edzőnek az a legszerencsésebb, ha sok ideje van, és mindent precízen ki tud dolgozni a csapattal, de sajnos erre most nincs lehetőség. Gyors és agresszív kosárlabdát szeretnék játszatni. A legfontosabb az, hogy most megismerjem a játékosokat, a játékosok pedig megismerjék az én elképzelésemet. A cél az, hogy azok az eszközök, amik rendelkezésre állnak, egy jól működő fegyverré álljanak össze, amivel sikeresek."

A sajtótájékoztatót követően az új vezetőedző megtarotta első edzését is, így már közösen készülhet a csapat a Sopron elleni hétvégi rangadóra.

Videók