Darázsírtásra készül a Lakers, tovább menetelne a Kings

Hat mérkőzéssel folytatódik az észak-amerika profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakasza, beharangozónkban összeszedtük az összecsapásokkal kapcsolatos érdekességeket.


Los Angeles Lakers-en, amely egyik nap képes kikapni gyakorlatilag bárkitől, a másik nap pedig a liga legjobb mutatójával álló Boston Celticset veri bele a parkettba, majd New Yorkban a Knicksnek mutat fricskát. A legutóbbi hat mérkőzését elvesztő Charlotte Hornets lerendezése hozzájuk képest sima ügy kellene, hogy legyen – főleg ha a Lakers ott szeretne lenni az idei rájátszásban.

A legutóbbi hat mérkőzését idegenben játszotta a Sacramento Kings, és az 5–1-es győzelmi mérleg mindenképp elismerésre méltó. A hetedik állomása a túrának Cleveland lesz, ahol a Keleti konferencia 2. helyén álló Cavaliers az ellenfél. A Kings-et a legutóbbi, Chicago Bulls elleni győzelem (123–115) során a 41 pontos De’Aaron Fox és a tripla duplázó Domantas Sabonis repítette – érdekesség, hogy bármilyen jó formában is vannak, egyikük sem lesz ott a 2024-es All Star-gálán.

Philadelphiában közben éppen azon imádkoznak, hogy Joel Embiid térdműtétje jól sikerüljön, és a center a szezon folyamán még visszatérjen, segítve a rájátszásba minden bizonnyal nélküle is bejutó csapatát. Ehhez azonban jó lenne a Mavericks ellen is nyerni. A Dallasban a bokasérüléssel küszködő Luka Doncic játéka kérdéses, és mivel a legutóbbi tíz mérkőzésén 39.2 pontot, 10.1 asszisztot és 9.5 lapattanót átlagolt, így egyáltalán nem mindegy, sikerül -e összedrótozni.

Az Atlanta Hawks szezonja a Lakers-hez hasonlóan hektikus, a csapat hiába dob átlagban 121.2 pontot mérkőzésenként, ha 123.4-et kap, utóbbi a második legmagasabb érték a ligában. A védelmet tehát sürgősen össze kellene kapni az alapszezon második felére, és mi lenne jobb önbizalomnövelő ehhez, mint a 33–15-ös győzelmi mutatóval álló Clippers ízekre szedése. A feladat "egyszerű" csak meg kell fogni Kawhi Leonardot, James Hardent és Paul George-ot...

Brooklynban két negatív mérleggel álló csapat találkozik, a Nets (20–28) és a Warriors (21–25) méri össze erejét. A Netsnél  Dennis Smith és Dorian Finney-Smith játéka kérdéses sérülés miatt, míg a Golden State az előző mérkőzésen 60 pontot hintő Stephen Curry abban reménykedhet, hogy ezúttal győzelemre is tudja vezetni a csapatát.

A New Orleans Pelicans szurkolói izgatottan várják a Toronto Raptors elleni meccset, ez az első alkalom ugyanis, hogy nincsen sérült a csapatban – Zion Williamson, Brandon Ingram és CJ McCollum is kész rá, hogy a rájátszásba repítse a csapatot. A Raptors 17–32-es mutatójával a liga egyik bokszzsákja jelenleg, az újjaépülő torontói klub legyőzése meglepetés lenne, ha különösebb gondot okozna a hazaiaknak.

Az NBA következő játéknapjának mérkőzései (magyar idő szerint):

Charlotte Hornets–Los Angeles Lakers (kedd 1:00)
Cleveland Cavaliers–Sacramento Kings (kedd 1:00)
Philadelphia 76ers–Dallas Mavericks (kedd 1:00)
Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers (kedd 1:30)
Brooklyn Nets–Golden State Warriros (kedd 1:30)
New Orleans Pelicans–Toronto Raptors (kedd 2:00)

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

Videók