Súlyos pénzbüntetést kapott Kevin Durant

50 ezer dollárra büntették, mert az interneten tett sértő megjegyzést.


Kevin Durant, a Brooklyn Nets kosárlabdacsapat sztárja 50 ezer dolláros (15,4 millió forintos) büntetést köteles fizetni interneten tett sértő megjegyzése miatt.

A liga közleménye szerint a 32 éves játékos "a közösségi médiában goromba és sértő" megjegyzést tett Michael Rapoport színésszel folytatott eszmecseréje során.

Rapoport a hét elején hozta nyilvánosságra Durant üzeneteit, amelyekben a kosaras fenyegető nyelvezet, valamint homofób és nőgyűlölő rágalmakat használt, miután ő egy interjúban bírálta a játékos viselkedését.
A jelenleg combsérülés miatt harcképtelen Durant elnézést kért az általa használt nyelvezetért, míg Steve Nash, a Nets edzője elmondta, hogy beszélt játékosával a történtekről, aminek kapcsán megbánást tanúsított és bocsánatot kért.

Durant kétszeres NBA-bajnok (2017, 2018), abban a két esztendőben őt választották a döntő legjobbjának (MVP). A 11-szeres All Star-játékos négyszer volt a liga gólkirálya, 2014-ben pedig a szezon legjobbja. Durant az amerikai válogatottal kétszeres olimpiai aranyérmes (2012, 2016) és egyszeres világbajnok (2010).


Borítókép: Gregory Shamus/Getty Images

Videók