NBA: Pályán a Celtics, rangadó Nyugaton

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga vasárnapi játéknapján a ligaelső Boston Miamiba látogat, míg a Sacramento a Thunder vendége lesz.


A Miami Heat 28-24-es mérleg birtokában fogadja a Boston Celtics-et. Attól függetlenül, hogy sok nehézséggel küzdenek, a floridaiak utóbbi hetekben mutatott formája javulónak nevezhető, 4 találkozót nyerve 5-ből, elsősorban Jimmy Butler és Bam Adebayo egészségére és jó játékára alapozva. Nem szabad elfeledni, hogy Butler családi okok miatt kihagyhatja a ma esti partit, miközben Dru Smith biztosan nem léphet pályára. A Celtics hiába a liga egyik legimpresszívebb mutatójával bíró csapata, a legutóbb a Washington legyűrő bostoniak otthonuktól távol 24 próbálkozásból 9 alkalommal is vereséggel zártak. A Bostonban Tatum és Porzingis formája stabil, Jaylen Brown ugyanakkor hullámzóan teljesít, így sokszor az ő adott napi formáján múlik a Celtics produkciójának nívója.

A Sacramento Kings (31-21-es győzelem-vereség mutató) a Nyugati Konferencia egyik élcsapatát, az Oklahoma City Thundert látja vendégül. A Kings lélekemelő győzelemből táplálkozva, érkezik, hiszen a címvédő Denvert fektették két vállra, többek között Malik Monk és Domantas Sabonis vezetésével. A kaliforniaiaktól Chris Duarte bokasérülés miatt fog hiányozni. A Thunder ellentétes előjelekkel, a Dallastól kapott komoly méretű pofon után várhatja a vasárnap esti csörtét. A zsinórban második vereségnél Gilgous-Alexander és Cason Wallace voltak a húzóemberek, ám társak nélkül nem volt sansza a 35-17-es mérleggel álló oklahomaiak. A vendégeknél a friss szerzemény, az ex-Celticses Gordon Hayward vádlisérülésből fakadóan nem lesz bevethető abban a párosításban, amely idén ezidáig 1-1-re áll.

Az NBA vasárnapi játéknapjának mérkőzései:

Miami Heat–Boston Celtics 20.00 (Tv: Sport2)
Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings 21.00

Fotó: Getty Images / Winslow Townson

Videók