Fegyelmezetlenség miatt ismét súlyos pénzbüntetést kapott Kyrie Irving

A Brooklyn Nets sztárja 50 ezer dolláros büntetést kapott, és több mint 800 ezret veszít el.


Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 50 ezer dolláros (14,8 millió forintos) bírságot szabott ki Kyrie Irvingre az egészségügyi és biztonsági protokoll megsértése miatt.

A liga pénteki döntése értelmében a Brooklyn Nets 28 éves játékosára ötnapos karanténidőszak vár, amely szombaton jár le, amennyiben addig negatív koronavírustesztet tud produkálni. Ebben az időszakban pedig nem léphet pályára, így kénytelen kihagyni csapata soron következő két összecsapását. Miközben személyes okokból az előző öt találkozón sem állt már rendelkezésre.


A büntetési tételnél lényegesen nagyobb anyagi veszteséget jelent Irving számára, ha meccset kell kihagynia. Amerikai lapok beszámolója alapján a játékos fizetése a mostani szezonban 33,5 millió dollár, amelyből minden egyes mérkőzés után, amelyen nem tud pályára lépni, 408 ezer dollárt veszít.

Irving azzal sértette meg a liga szabályzatát, hogy a közösségi médiában feltöltött videón szájmaszk nélkül egy olyan családi rendezvényen volt látható, amelyen több ember vett részt az szabályzatban megszabott 15 főnél.

Irving a második játékos, akit a ligában ilyen fegyelmezetlenség miatt kapott büntetést, az első új klubtársa, James Harden volt.

Irving az idény során másodszor kap pénz büntetést. Első alkalommal, még decemberben azért kellett bűnhődnie, mert az előszezon során nem állt a média rendelkezésére. Akkor 25 ezer dolláros büntetést kapott.

 

Kép: Jim McIsaac/Getty Images

Videók