Vereséget szenvedett a Falco

A Franciaországi Dijonban kapott ki a csapat.


A Szombathely 19 ponttal kikapott a francia Dijon csarnokában szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.


Eredmény, 1. forduló, D csoport:

Dijon (francia) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-68 (22-17, 20-17, 21-14, 24-20)

A magyar csapat legjobb dobói: Filipovity 22, Reddic 22, Hooker 10

A Falco fennállásának első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésére készült a Dijon vendégeként, amely elődöntős volt a legutóbbi francia bajnoki idényben, a jelenlegiben pedig három győzelem mellett csak az euroligás Lyontól kapott ki. A magyar bajnok mindhárom eddigi meccsét megnyerte az NB I-ben.

A Jean-Michel Geoffroy Csarnokban Gasper Okorn vezetőedző együttese csupán 3-3-ig tartotta magát, ám ekkor a csoport egyik favoritjaként számon tartott hazaiak egy 11-0-s rohammal elhúztak. A folytatásban főként az amerikai Juvonte Reddic révén közelebb zárkózott a Falco, és 20 perc elteltével 42-34 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után 17 ponttal meglépett a Dijon, miközben a mezőny legjobbja a magyar válogatott Filipovity Márkó volt, aki ekkor 19 pontnál tartott. A 63-48-ról induló zárószakaszra már nem maradtak izgalmak, a vendégek sima vereséggel mutatkoztak be a BL-ben.

A Szombathely jövő kedden a görög PAOK-ot fogadja.
 

Fotó: Falcokc.com

Videók