"Nagyon kiélezett verseny lesz a BL-ben idén"

Kemény csatára számít a csoportkörben, de továbbjutást vár a Falco irányítója.


Továbbjutást vár csapatától Kyan Anderson, a férfi Bajnokok Ligáját szerdán Oroszországban megkezdő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdázója.

"Nagyon kiélezett verseny lesz a BL-ben idén" - idézte a vasi klub honlapja az amerikai irányítót. "A csapatok választéka és a csoportok nagyon érdekessé fogják tenni, főleg úgy, hogy a Covid-19-cel is számolnunk kell."

A tavalyi magyar bajnok az orosz Nyizsnyij Novgorod mellett a spanyol Zaragozával és a lengyel Lublinnal szerepel egy négyesben.


(Kép: falcokc.com)

"A Zaragozáról ismert, hogy évről évre nagyon jó csapatuk van. Néhány játékosuk ismerős a számomra, mivel már játszottam ellenük. Az orosz és lengyel csapatok ellen nem volt még szerencsém pályára lépni, de biztos vagyok benne, hogy felkészültek lesznek, és nagyon tehetségesek. Jó esélyünk van továbbjutni a csoportunkról, de nem lesz könnyű dolgunk" - vélekedett Anderson.

Ami a Novgorod elleni nyitómeccset illeti, a 28 éves játékos elmondta, még nem térképezték fel a riválist, és nem is játszottak még ellene.


(Kép: Yasin Aras/Anadolu Agency via Getty Images)

"Azt tudom elmondani, hogy azokra a dolgokra kell koncentrálnunk, amikre hatással tudunk lenni. Ez pedig az, hogy mentálisan és taktikailag is tökéletesen fel legyünk készülve" - tette hozzá.

A Falco kedden utazik el Oroszországba, a kvartettekből az első két helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Kép: falcokc.com

Videók