Meglepné a Bourges-ot a Győr kosárcsapata

Csütörtök este a 4/5-ös győzelem/vereség mutatóval álló francia Bourges együttesét fogadja a 2/7-es mérlegnél tartó UNI Seat Győr együttese a női Euroliga A-csoportjának 10. fordulójában. A magyar csapat meglepetésre készül.


Sajtótájékoztatót tartott a Bourges elleni Euroliga meccs előtt a győri kosárcsapat, melyen a vezetőedző Füzy Ákos mellett a csapat horvát válogatott irányítóját, Iva Ciglart kérdezhették az érdeklődők.

„Rang és megtiszteltetés újonc csapatként az Euroligában szerepelni. A kitűzött célt alapvetően teljesítette a csapat, hiszen 2-3 győzelemmel számoltunk előzetesen. A mostani, Bourges elleni találkozón nagyon fontos lesz, hogy az agresszív védekezés ellen jó mozgással tudjunk elszakadni. Nagy érdeklődéssel várom irányító poszton a Ciglar-Dumerc párharcot. Dumerc igazi védő specialista és valódi vezére csapatának, s nem csupán a két játékos, hanem két személyiség párharcát láthatjuk. S bár tudjuk, hogy a kosárlabda csapatjáték, ezen a poszton akár a mérkőzés végső kimenetele is eldőlhet” – mondta Füzy Ákos a meccs előtt.

Iva Ciglar ezt annyival toldotta meg, hogy a kinti meccsen harmincöt percig egyenrangú ellenfelei voltak a franciáknak, akik csak az utolsó öt percben tudták megnyerni a két csapat első összecsapását. „A cél a csütörtöki összecsapással kapcsolatban, hogy a mérkőzés végéig partyban tudjunk lenni a Bourges sztárjaival. Odakint ugyan még a csapat rendelkezésére állt Reneé Montgomery és Simon Zsófia, Quanitra Hollingsworth nem játszott és Sujanova is a sérüléséből tért vissza. Ráadásul a csapat az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült, ha keményen küzdünk, és azt játsszuk, amit Füzy Ákos kért, akkor reális esély lehet a győzelemre” – mondta a horvát irányító.

A Győr nem számíthat a sérült Simon Zsófiára, visszatérhet viszont Semsei Barbara a csapatba, aki Simonhoz hasonló típusú játékos, ám kérdéses, sérülése után mennyire lesz képes felvenni az Euroliga ritmusát.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

Videók