Magyar légiósok rossz napjai az Euroligában

Mind Honti Kata csapata, a Ros Casares Valencia, mind Vajda Anna együttese, a Perfumerias Avenida kikapott a női kosárlabda Euroliga aktuális fordulójában.


Hontiék a litván Kaunas otthonába látogattak, és a hazaiak nagy meglepetésre 73–72-re legyőzték a Valenciát a női kosárlabda Euroliga A-csoportjában. A litván csapatnak egy győzelme, a spanyolnak pedig egy veresége volt a találkozó előtt, így egyértelműen a vendégek számítottak esélyesebbnek. A drámai végjáték során a Valencia 3 másodperccel a vége előtt egy duplával megszerezte a vezetést (70–72), ám Rima Valentiené a dudaszó pillanatában eleresztett egy triplát, amely sikeresnek bizonyult. Honti Kata 5 ponttal és 5 assziszttal zárt, ezzel a Valencia legjobb előkészítője volt.

Vajda Anna csapata, a spanyol Perfumerias Avenida 67–64-re kikapott az olasz Famila Schio otthonában a női kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján. A magyar játékos 2 pontot és 1 asszisztot jegyzett a neki jutó kevesebb mint 9 perc alatt.

Hontiék hét győzelemmel és két vereséggel az A–csoport második, míg Vajdáék 5/3-as mutatóval a B–csoport második helyén állnak.

Videók