Létfontosságú meccsen győzött a Sopron

Az UNIQA-Euroleasing Sopron megszerezte első idegenbeli győzelmét az Euroliga idei kiírásában, miután 76-67-re győzött az eddig nyeretlen Tarbes otthonában. Az UNI Seat Győr súlyos vereséget szenvedett Valenciában.


A soproniak már a találkozó elején tudatosítani szerették volna ellenfelükkel, hogy győzni érkeztek Franciaországba, így hamar 11-6-os vezetésre tettek szert. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, így a félidőben egál volt az állás (41-41). A fordulás után Krnijcs Szara, Horti Dóra és Fegyverneky Zsófia vezérletével folyamatosan lépett el ellenfelétől a magyar csapat, és a négy-öt pontos előnyt a találkozó végén még növelni is sikerült, így végül magabiztos lett Székely Norbert csapatának győzelme. A legeredményesebb soproni ezúttal a húsz pontig jutó Olekszandra Kurasova volt, mellette Horti Dóra (12 pont) és Zavecz Hanna (11 pont) játékát lehet kiemelni. Székely Norbert a találkozó után csak annyit mondott, hogy örül csapata első idegenbeli győzelmének.

A másik magyar érdekeltségű csapat, a Győr továbbra sem tudja igazán felvenni az Euroliga ritmusát – a két hét alatti ötödik rangadóján megint csúnya pofonba szaladt bele Fűzy Ákos csapata. A hétvégén a Pécs otthonában diadalmaskodó győriek ezúttal Valenciába látogattak, és már az első negyedben 29-7-es hátrányba kerültek. A folytatásban sem sikerült igazán még csak az eredmény kozmetikázása sem, így végül 80-43-as vereség lett a vége az összecsapásnak. A mieink legeredményesebbje a 13 pontig jutó Quanitra Hollingsworth volt.

„Nyílt színi harakirit követtünk el az első félidőben, tizenhét eladott labdából huszonegy pontot kaptunk. Lassan tértünk magunkhoz, a második félidőben tisztességesen harcoltunk, de két hét alatt öt rangadó még túl sok nekünk” – értékelt a találkozó után Fűzy Ákos.

Az A-csoport állása nyolc forduló után:
1. Valencia (spanyol) 15 pont, 2. Galatasaray (török) 15, 3. UMMC Jekatyerinburg (orosz) 14, 4. USK Praha (cseh) 13, 5. Bourges (francia) 11, 6. Lotos Gdynia (lengyel) 10, 7. Kaunas (litván) 9, 8. Győr 9

A B-csoport állása:
1. Fenerbahce (török) 12 pont/6 mérkőzés, 2. Avenida (spanyol) 12/7, 3. Sopron 10/7, 4. CCC Polkowice (lengyel) 10/7, 5. Familia Schio (olasz) 9/6, 6. Nagyezsda (orosz) 9/6, 7. Tarbes 7/7

 Videók