Kosárlabda: másfél évtized után először rendezik az Euroligát a Sopron nélkül

Tizenhat idény után ősztől nem indul el az Euroligában a bajnoki bronzérmes Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.


Török Zoltán ügyvezető a nyolcszoros magyar bajnok klub szurkolói ankétján belejelentette, 99,9 százalék, hogy visszatérnek a nemzetközi másodosztálynak számító Európa Kupába.

"Csökken az Euroliga létszáma, így pont azok a csapatok esnek ki, akik a valódi versenytársaink voltak. Mivel két csoportot terveznek kialakítani, így a három orosz induló mellett előfordulhat, hogy kettővel is egy csoportba kerülnénk. Ez túl nagy rizikó, kigazdálkodhatatlan költséggel járna" - idézte a soproniak honlapja Török Zoltánt. "Mindemellett az erős mezőnyben, lehetőségeinket figyelembe véve nem lehetne reális célként kitűzni a rájátszást, ez pedig soha nem volt jellemző ránk. Reményeink szerint az Európa Kupában sikeresebbek lehetünk, ott a valós helyünk az élmezőnyben van."

Az ügyvezető kifejtette, több téren is költségcsökkentést hajtanak végre, mivel a gazdasági környezet miatt több szponzor jelezte, hogy kénytelen visszavenni a támogatása mértékéből.

A keretet is ennek megfelelően állítják össze, nemrég két új tehetséges, de tapasztalatlan fiatalt igazoltak az amerikai Kayla McBride és a szerb Alekszandra Crvendakics személyében, s jelenleg tizenegyen alkotják a csapatot.

A folytatásban még egy - nem amerikai - játékos szerződtetése várható.

Szurkolói felvetésre reagálva szó esett még arról, hogy az érvényben lévő versenykiírás szerint úgy néz ki, idén nem lesz szlovák-magyar bajnokság.

A szezon október elején rajtol, és a magyar-román rendezésű női Európa-bajnokság miatt legkésőbb április 15-ig véget ér.

A soproni MKB Arénát júniustól kibővítik, ennek kapcsán Török Zoltán közölte, a csarnok alkalmas lesz arra, hogy egyik otthonául szolgáljon a 2015-ös Eb-nek.

Videók