Kosárlabda: idén nem pályázza meg a Szolnok a négyes döntőt

Nem pályázik a Szolnoki Olaj a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjének a lebonyolítására.


Tóth Zoltán ügyvezető pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy alkalmas helyszín híján döntöttek úgy, hogy nem jelentkeznek a rendezésre.

"Szolnok száz kilométeres körzetében kerestünk helyszínt, de a szóba jöhető budapesti, illetve debreceni csarnokokban koncert vagy más rendezvény lesz az április 25-27-i hétvégén" - mondta.

Az már korábban egyértelművé vált, hogy a csapat otthonául szolgáló, 2100 fős Tiszaligeti Sportcsarnok nem alkalmas a Final Fourra, mivel a szabályok legalább 3000 fő befogadására alkalmas arénát írnak elő.

A Tisza-parti együttes kedden 78-60-as, bravúros győzelmet aratott az észt Tartu vendégeként a két sikerig tartó negyeddöntő harmadik meccsén, s ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot.

A négyes döntőben az ellenfél az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon az olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik majd.

A Szolnok két éve is bejutott a Final Fourba, akkor a debreceni Főnix Csarnokkal sikeresen pályázta meg a lebonyolítást, és végül a negyedik helyet szerezte meg.

Az európai szövetség - honlapjának tájékoztatása szerint - a hónap végén dönt az idei négyes döntő helyszínéről.

Videók