Kosárlabda: Hanga remeklésével jutott tovább a Vitoria

Hanga Ádám kilenc ponttal vette ki a részét az orosz Lokomotiv Kubany legyőzéséből pénteken a spanyol Laboral Kutxa Vitoria csapatában, amely bejutott a férfi kosárlabda Euroliga legjobb 16 együttese közé.


A sorozat honlapja szerint a csoportkör 10. fordulójában a vitoriaiak 84-71-re verték riválisukat, a magyar légiós - akinek játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 23 perc alatt kilenc pontja mellé négy lepattanót és egy gólpasszt gyűjtött, dobott triplát, és bemutatott egy zsákolást is.

Klubja 6/4-es győzelmi mérleggel, az izraeli Makkabi Elektra mögött a D csoport másodikjaként lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

"A szezon előtt az volt a célunk a nemzetközi porondon, hogy bejussunk a top 16-ba, ezt teljesítettük. Három meccsen már én is beszálltam, kétségtelenül a mai volt a legjobb" - nyilatkozta a 24 éves játékos az MTI-nek."Hosszú kihagyásom volt a sérülésem miatt, nagyon élvezem a játékot."

Hanga kifejtette, ismét sokat játszhatott, s a győzelem mellett ez a legfontosabb.

Új szerepet kapott a csapatban, de ez rendjén is van, és idővel remélhetőleg több pozícióban is kipróbálhatja magát.

"Óriási élmény az Euroligában játszani, még elszántabban dolgozom, hogy minél többet ki tudjak hozni magamból" - tette hozzá.

Videók