Hanga beilleszkedett és már a legmagasabb szintet venné célba

A magyar játékos mindent megtesz csapata Euroliga-győzelméért.


Hanga Ádám elmondta, máris alkalmazkodott az új posztjához, ugyanis Barcelonában irányítóként szerepelt, a Real Madrid kosárlabdacsapatában viszont a hármas pozícióban - alacsonybedobóként, másnéven kiscsatárként - számítanak rá.

"Pályafutásom során számos pozícióban játszottam. Máris alkalmazkodtam az új szerepkörömhöz, és nagyon boldog vagyok. Vannak olyan mérkőzések, amelyeken többet veszek részt a támadásokban, máskor inkább a védekezésben. Ezzel semmi probléma nincs, a legfontosabb a meccsek megnyerése" - nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya, aki idén nyáron igazolt a katalánoktól a nagy rivális fővárosiakhoz.
A Real Madrid csütörtökön a címvédő török Anadolu Efes ellen játssza első mérkőzését az Euroliga alapszakaszában. Hanga elmondta, bár jól kezdték a szezont, hiszen a Szuperkupa-győzelmük után három bajnokit is nyertek, ellenfelük lesz a meccs esélyese, mert keretét régóta ugyanazok a játékosok alkotják.

A magyar kosaras nem titkolja, hogy meg akarja nyerni az Euroligát.

"Az a célom, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek, nagyon szeretném megnyerni az Euroligát. Tudom, hogy mennyi munkát kell elvégezni ehhez, hiszen ez egy nagyon kemény sorozat, amelynek a végén egyetlen mérkőzés dönt"
- magyarázta.

Hanga hozzátette, a jelenlegi mezőnyben akár hét csapat is esélyes lehet a végső sikerre.

Borítókép: Facebook.com/HangaÁdám

Videók