Hanga Ádám szerint felesleges a múlton rágódni

A magyar válogatott játékos már túltette magát az elveszített döntőn.


Vegyes érzésekkel tekintett vissza a szezonra Hanga Ádám, aki a hónap elején ezüstérmet nyert a Barcelonával a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

"Jó fél év után újra itthon lenni, az utóbbi két-három hónap mindenkinek nagyon nehéz volt. A Baskonia ellen 69-67-re elvesztett bajnoki döntőn már túltettem magam, a sportban amúgy is felesleges rágódni a múlton. Persze, nagyon nehéz" - nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornának Hanga.

Hangsúlyozta, a karantén-időszak alatti felkészülésnek elégnek kellett volna lennie ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot. Felidézte, 13 nap alatt hét meccset játszottak Valenciában, de az utolsó mérkőzésen nem azt a szintet hozták, amit kellett volna.


Hanga a legjobbak közé is bekerült.

Fotó: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images

"Dolgozunk tovább, nekem ez a vereség plusz motivációt ad" - szögezte le.

A 31 éves légiós elmondta, javarészt új szerepkörben, irányítóként szerepelt a katalánoknál, ezért különösen nagy elismerésnek tartja, hogy beválasztották a liga tíz legjobb játékosa közé. A félbehagyott Euroliga-idényről úgy vélekedett, voltak nehezebb helyzetben lévő emberek és családok is, ezért kár lenne ezen sajnálkozni.

Az új vezetőedzőről, a távozott Svetislav Pesicet váltó litván Sarunas Jasikeviciusról a kétszeres Király Kupa-győztes Hanga elmondta, remek csapatot rakott össze jóval kisebb büdzséből Kaunasban, korábban kosarazott is a Barcelonában, és most "eljött az ő ideje".

A válogatottról szólva a magyar játékos kifejtette, szeretne ott lenni a következő Európa-bajnokságon is - amely vélhetően számára az utolsó lesz -, de a szezon közben továbbra sem tud elszabadulni klubjától a selejtezőkre.

Borítókép: Oscar Gonzalez/NurPhoto via Getty Images

Videók