Eddigi egyetlen győzelmét ismételné a Győr

Több mint ezer kilométeres utazás után már szerda reggel megérkezett soros Euroliga találkozójának helyszínére, Gdyniába az UNI Seat Győr női kosárlabdacsapata.


Fűzy Ákos lányaira a kedd délután edzés után több mint 13 órás út várt az észak-lengyelországi Gdyniáig. A balti-tengeri kikötővárosba a csapat a városi „nagy testvér” Győri ETO női kézilabdásainak buszával utazott, és szerda délután már a helyszínen edzett. Fontos találkozó ez az eddig egyelten győzelemmel álló győrieknek, hiszen a tabellán közvetlenül előttük álló csapattal játszanak. Ráadásul a Gdynia az egyetlen ellenfél, amelyet a magyaroknak sikerült felülmúlnia eleddig – október 20-án, a második fordulóban emlékezetes, hosszabbításos csatában győztek az akkor 23 pontig és 15 lepattanóig jutó Quanitra Hollingsworth vezette győriek.

Az amerikai légiós jó játékára most is szükség lesz, hiszen a lengyelek időközben legyőzték a Bourges és az Kaunas csapatát is, és hazai pályán igen masszív együttesnek számítanak – eddig csak a csoport toronymagas favoritjainak számító Jekatyerinburg és Valencia tudott nyerni Lengyelországban, és az előző kiírásokban a Sopron és a Pécs is rendre izgalmas, szenvedős mérkőzéseket játszott a házigazdákkal.

A találkozó 17.45-kor kezdődik.

Az A-csoport állása: 1. Valencia (spanyol) 16 pont, 2. UMMC Jekatyerinburg (orosz) 15, 3. Galatasaray (török) 15, 4. USK Praha (cseh) 13, 5. Bourges (francia) 13, 6. Kaunas (litván) 11, 7. Lotos Gdynia (lengyel) 10, 8. Győr 9

 


Videók