A Győr idegenben is legyőzte a Gdyniát

Megszerezte története első idegenbeli, összességében pedig második győzelmét a női kosárlabda Euroligában az újonc Uni Seat Győr együttese, miután magabiztosan győzte le a lengyel Gdyniát.


Négy ember, nyolcvan pont. Ez volt a győri siker receptje. Rasheed Rita 28, Edita Sujanová 14 pontig jutott, Quanitra Hollingsworth 18 pontja mellett leszedett 17 lepattanót, míg, Iva Ciglar 20 pontja mellé 5 gólpasszt is kiosztott – ők négyen több pontot dobtak, mint az egész lengyel csapat.

A nyitónegyed – melyben magyar részről főként a horvát Ciglar jeleskedett – az erőviszonyoknak megfelelően kiegyenlített játékot hozott. A második játékrészben Sujanova kosaraival meglódult a Rába-parti alakulat, és egy 10-0-ás rohammal elhúzott, ám mivel a félidő utolsó két percében nem talált a gyűrűbe, a nagyszünetben már csak 39-34-re vezetett.

A fordulás után még jobban rákapcsoltak Füzy Ákos tanítványai, Rasheed és Ciglar szórta a pontokat, így nemsokára 20 egységre nőtt a vendégek előnye, az utolsó szakasz 48-65-ről indult. A lengyeleket októberben odahaza 86-76-ra verő magyar csapat a hajrában sem engedte ki a kezéből a meccset, így megérdemelten szerezte meg második győzelmét az Euroligában.

Fűzy Ákos, a Győr edzője: – Sikerült a mára eltervezett taktika szerint játszanunk. A lepattanócsata megnyerése volt a legfontosabb, mert a hazai meccsen ez nem sikerült. Rendkívül jól működtünk csapatként, nagyon büszke vagyok a lányokra. Újonc együttesként minden győzelem kiemelkedően fontos, így megbecsüljük a mai sikerünket.

Női Euroliga, A-csoport, 9. forduló:
Gdynia (lengyel) – Uni Seat Győr 71–87 (34–39)
Legjobb dobók: Henry 17, Anderson 15, Jalcová 11, ill. Rasheed 28, Ciglar 20, Hollingsworth 18, Sujanova 14 pont
A csoport állása: 1. Galatasaray (török) 17 pont, 2. Ros Casares Valencia (spanyol) 16, 3. UMMC Jekatyerinburg (orosz) 15, 4. USK Praha (cseh) 14, 5. Bourges (francia) 13, 6. Gdynia 11, 7. Kaunas (litván) 11, 8. Győr 11

 Videók