Továbbra is sérüléssel bajlódik a Real Madrid magyar sztárja

Hanga Ádám még mindig nincs 100%-os állapotban.


Hanga Ádám, a Real Madrid válogatott kosárlabdázója a februárban elszenvedett combsérülése miatt továbbra sincs százszázalékos állapotban.

"Eléggé régóta bajlódok már ezzel a sérüléssel, és sajnos még mindig nem oldódott meg a probléma. Elég nehéz időszak ez nekem, mert olyan típusú játékos vagyok, akinek a folyamatosság eléggé fontos, hogy hétről hétre tudjak játszani, és az elmúlt hetekben ez nem volt elmondható" - nyilatkozta Hanga kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, mindent megtesz, hogy végig tudja játszani a Makkabi Tel-Aviv elleni negyeddöntős párharcot az Euroligában. Az első meccset a spanyol fővárosban rendezik szerda este.

A magyar kosaras vélekedése szerint a Makkabi kellemetlen csapat, sok amerikai játékosa van, a párharcban pedig apróságok dönthetnek. A két együttes legutóbbi találkozóját március 24-én az izraeli együttes nyerte házigazdaként egy ponttal.

 

 

Hanga arról is beszélt, hogy a Real Madrid nehéz időszakot él meg, a legutóbbi tíz meccséből nyolcat elveszített. Több játékos kikerült a keretből, mert "a hozzáállásuk nem volt profi". Emellett koronavírusos megbetegedés és sérülések miatt is többen hiányoztak az elmúlt időszakban.

A Real február 20-án 64-59-re kikapott a Barcelonától a spanyol Király Kupa fináléjában, és ezt követően kezdődött a csapat mélyrepülése, de most - Hanga megfogalmazása szerint - nulláról indulnak. Hozzáfűzte, örül neki, hogy az Euroligában pályaelőnyük van a Makkabi ellen, hiszen egyértelmű céljuk a négyes döntőbe jutás.

Mint elárulta, a napokban beszélt Pablo Laso vezetőedzővel és az egyik segédedzővel, akik azt mondták, neki is fel kell szólalnia az öltözőben a nehéz helyzetekben, "erős hangnak" kell lennie a pályán és a pályán kívül is. Hozzátette, amikor Madridba igazolt, nem számított arra, hogy már idén ilyen szerepet kell betöltenie.

Borítókép: Facebook.com/ Hanga Ádám 

Videók