Spanyolországban nézők előtt folytatódnak az Euroliga küzdelmei

A női kosárlabdázók negyeddöntőinek egy része nem lesz zártkapus.


Nézők előtt kerül sor jövő héten Salamancában a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős tornájára, a másik viadalt a veretlen Sopron Basket rendezi.

A wbasket.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint a spanyolországi Kasztília és León hatóságai már a járványügyi korlátozások enyhítésénél tartanak. A sporteseményeken ezért a higiéniás előírások betartása és a kötelező távolságtartás mellett visszatérhetnek a nézők a lelátókra.

A Salamanca által rendezett negyeddöntős tornán a csarnok nézőterének egyharmadára adhatnak el jegyeket. Először 20 eurós kedvezményes áron a klub pártoló tagjai juthatnak belépőkhöz, s ha maradnak szabad helyek, akkor válik nyilvánossá a bejutás.

A madridtól kétszáz kilométerre fekvő városban két párharcot bonyolítanak le a Salamanca és a szintén spanyol Girona, illetve a török Fenerbahce és Galatasaray között.

A jelenlegi Euroliga-idényben nem először rendeznek nézők előtt mérkőzéseket: február végén az orosz Orenburg és a Dinamo Kurszk is a szurkolók jelenlétében fogadta a török Izmitet.

A soproni négycsapatos, oda-visszavágós rendszerű tornára ugyancsak jövő szerdától péntekig kerül sor, a magyarországi előírások miatt zárt kapuk mögött. Ennek során az idényben még veretlen hazaiak a francia Lyonnal csapnak össze kétszer. A viadal másik két résztvevője a legutóbbi, a 2018/19-es kiírásban első Jekatyerinburg, valamint a szintén orosz Kurszk lesz. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek győztest.

A salamancai és soproni párharcok győztesei jutnak az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.

Borítókép: Carlos Alvarez/Getty Images

Videók