Nincs változás az MKOSZ elnöki pozíciójában

Szalay Ferenc 2023-ig marad a kosárlabda-szövetség élén.


További négy évre Szalay Ferencet választották meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének.
 
A keddi tisztújító küldöttgyűlésen a tagság egyhangúlag, 103 igen szavazattal hosszabbította meg az ellenjelölt nélkül induló szolnoki polgármester mandátumát. A 64 éves vezető - aki NB I-es kosárlabdázó volt, és szakedzői képesítéssel is rendelkezik - 2010 óta tölti be az MKOSZ elnöki tisztségét, akkor öt esztendőre választották meg, majd 2015-ben újra bizalmat kapott négy évre.
    
Szalay Ferenc kiemelte, hogy az elmúlt nyolc év alatt a szövetség költségvetése 196 millióról 4,3 milliárd forintra nőtt, és legutóbb már 295 sportszervezet adta le társaságiadó (TAO) igénylését összesen 11,3 milliárd forint értékben. Az eredmények között említette meg, hogy a női válogatott sorozatban harmadik Európa-bajnokságára készülhet, a férfi nemzeti csapat helytállt a világbajnoki selejtezőkön, jelenleg 21 akadémia működik az országban, és reményét fejezte ki, hogy Magyarország lesz a 2021-es férfi Eb egyik házigazdája.
 
Szalay Ferenc 2010 óta vezeti az MKOSZ-t. Kedden ismét megválasztották elnöknek, 2023-ig szól a mandátuma.
Fotó: www.hunbasket.hu
    
Az eseményen a küldöttek egyhangúlag elfogadták az MKOSZ 2018-es tevékenységéről szóló szakmai, pénzügyi beszámolót, a közhasznúsági jelentést és az ellenőrző bizottság beszámolóját, s ugyancsak egyhangúlag hagyták jóvá az MKOSZ idei szakmai és pénzügyi terveit, valamint a 2023-ig szóló stratégiát.
 

 

Videók