Nagyot harcolt utolsó Euroliga-meccsén a Szekszárd

A magyar csapat a számára már tét nélküli mérkőzésen is mindent megtett a győzelemért, végül mégis a Riga játékosai örülhettek.


A Szekszárd 69-68-ra kikapott a lett TTT Riga otthonában a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 14., utolsó fordulójában, szerdán.

A magyar csapat játékán egyáltalán nem látszott, hogy számára tét nélküli a mérkőzés, agresszív védekezéssel és pontosabb dobásokkal előbb nyolc, majd a hazaiak egyenlítése után hét ponttal ellépett, az első negyed után pedig 22-17-re vezetett. A folytatásban a triplavonal mögül pontatlanabb volt a Szekszárd, de többet büntetőzhetett, a második felvonást is megnyerte, így a nagyszünetben hét ponttal jobban állt ellenfelénél.

A házigazdák először a 25. percben vezettek (42-40), és mivel a harmadik felvonásban a duplákat és a triplákat is sokkal hatékonyabban dobták, 54-49-es előnybe voltak harminc percet követően.

Az utolsó negyed elején visszavette a vezetést a tolnai együttes, de az utolsó percben ismét a Riga állt jobban. Már csak 12 másodperc volt hátra, amikor egypontos hazai vezetésnél támadott a Szekszárd, ám a szlovén Zala Friskovecnél lépéshibát láttak a játékvezetők, így csapatának nem volt esélye a fordításra.

A letteknél Vanesa Jasa 14, Jasmine Thomas 13, a vendégeknél Nikolina Milic 17, Gereben Lívia és Sara Krnjic 12-12 pontot dobott.

A tolnaiak nyeretlenül, 14 vereséggel búcsúztak az első számú európai kupasorozattól, amelynek csoportkörébe első alkalommal jutott be.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
TTT Riga (lett)-Atomerőmű KSC Szekszárd 69-68 (17-22, 13-15, 22-12, 15-19)

Borítókép: FIBA.basketball
 

 

Videók