Magyarország is bejelentkezett a 2025-ös Eb-re

Az MKOSZ szeretne társrendező lenni.


A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalosan is jelezte az európai szövetségnek (FIBA Europe), hogy társrendezője lenne a 2025-ös férfi Európa-bajnokságnak.

A FIBA Europe hétfői tájékoztatása szerint a magyarokon kívül Ciprus, Finnország, Lettország, Oroszország és Ukrajna tudatta, hogy otthont adna a 42. Eb-nek, amelyet négy ország bonyolít le majd 2025 szeptemberében. Ciprus és Finnország csak csoportkörös meccsekre pályázik, míg a többi négy ország a végjátékot is megrendezné.

Az európai szövetség idén október és jövő január között tart terepszemlét a jelentkezőknél, majd 2022 tavaszán jelenti majd be a győzteseket.

A következő férfi Eb-re 2022. szeptember 1. és 18. között kerül sor Csehországban, Georgiában, Németországban és Olaszországban. A magyarok Kölnben vívják majd a csoportmérkőzéseiket a házigazda németekkel, a címvédő szlovénokkal, a franciákkal, a litvánokkal és a bosnyákokkal, s továbbjutás esetén Berlinbe utaznak a helyosztókra. A nemzeti csapattal legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt.

Borítókép: hunbasket.hu

Videók