Különleges ajándékot kapott 35. szülinapjára LeBron James

Őt választották az évtized legjobb férfi sportolójának.


LeBron Jamest választotta az elmúlt évtized legjobb férfi sportolójának az AP amerikai hírügynökség.

A 35. születésnapját éppen hétfőn ünneplő James az elmúlt tíz évben a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers együttesével háromszor nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA), és mindháromszor a döntő legértékesebb játékosának választották. További három alkalommal lett a bajnoki szezon legjobbja (MVP), 2012-ben pedig olimpiai aranyérmet nyert az Egyesült Államok válogatottjával. Jelenleg a Los Angeles Lakers együttesében szerepel.

Top Clutch Moments From LeBron James' Playoff Career

Here are LeBron James' top clutch moments from his playoff career. Subscribe to the NBA: http://bit.ly/2rCglzY For news, stories, highlights and more, go to our official website at http://www.nba.com Get NBA LEAGUE PASS: http://www.nba.com/leaguepass

Az AP szavazásán a New England Patriots amerikaifutball-csapatának tagja, Tom Brady lett a második. A harmadik helyen a jamaicaiak nyolcszoros olimpiai bajnok futója, Usain Bolt végzett, a negyedik az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi, az ötödik pedig a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, az amerikai Michael Phelps lett.

Az évtized legjobb női sportolójának a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszezőt, Serena Williamst választották.

Borítókép:  Issac Baldizon/NBAE via Getty Images

Videók