Kegyeletsértésért perel Kobe Bryant özvegye

A legendás kosárlabdázó 2020 januárjában hunyt el helikopter balesetben.


A reggel úgy indult Vanessa Bryant számára, mint a legtöbb hétvége az elfoglalt gyerekes szülőknek. Az egyik lánya főiskolai előkészítő órán volt.A férje egy másik lányát vitte kosárlabda mérkőzésre ő otthon maradt a két legkisebb lánnyal, egy kisgyermekkel és egy újszülöttel. 

Aztán egyszer csak összetört minden. Kobe Bryant feleségének élete azon a napon örökre megváltozott. 

Délelőtt 11 óra 30 körül egy családi asszisztens kopogott az ajtón, és elmondta a tragikus hírt, miszerint Kobe Bryant és közös lányuk, Gianna helikopter balesetet szenvedtek. A feleség ekkor még nem tudta pontosan, hogy férje és lánya valójában meghaltak a szörnyű tragédiában. Hivatalosan csak órákkal később tudta meg, hogy 41 éves férje és a 13 éves lánya elhunyt a balesetben. 

Az özvegy később tanúvallomásában arról a megdöbbentő részletről is számot adott, hogy bár még nem értesült hivatalosan férje és lánya elvesztéséről a telefonjára sorra jöttek a "RIP" vagyis a Rest In Peace részvétnyilvánító üzenetek. 

Ezek a megdöbbentő részletek azért kerültek most nyilvánosságra, mert Kobe Bryant özvegye beperli Los Angeles megyét az alábbi indokok alapján. 

A megyei sheriff munkatársai kegyeletsértő és személyiségi jogokat sértő módon fényképeket készítettek a legendás kosárlabdázóról, és lányáról a halálos baleset helyszínén. 

Ezeket a fotókat a rendőrség emberei egymásnak küldözgették, és voltak olyanok is, amik kiszivárogtak. A seriff hivatala gyakorlatilag katasztrófaturistaként viselkedett a borzalmas baleset helyszínén. 

Mindez a gondatlan, szakmaiatlan, és erkölcstelen hozzáállás további indokolatlan fájdalmakat okozott az özvegynek. Az özvegy ügyvédje szerint súlyosan alkotmánysértő volt a rendőrség viselkedése. 

Az özvegynek a napokban kellett tanúvallomást tennie a tragikus balesethez kapcsolódó hatósági viselkedésről, amelyet úgy foglalt össze: 

"Nem kellene ezt átélnem."

Az özvegy külön kérte a megyei sheriffet, hogy gondosan biztosítsák a helyszínt és ne engedjék meg, hogy illetéktelenek lefényképezzék a balesetben elhunytakat. 

Az özvegy megdöbbent azon az érzéketlenségen, hogy néhány szakember ahelyett, hogy a munkáját végezte volna, Kobe Bryant holttestét fotózta a telefonjával. Kifejezte azt is, hogy nem a pénzügyi kártérítés a célja, hanem, hogy megbüntessék a felelősöket, hogy ne történhessen soha többet ilyen, ne fordulhasson elő, hogy egy özvegy a legnagyobb fájdalma közepette az interneten találkozzon olyan fotókkal, amely a szeretteit ábrázolja haláluk után. 

 

A vádemelés egyébként nem csak a sheriff hivatalát, hanem a Los Angeles megyei tűzoltóparancsnokságot is érinti. 

A vizsgálat még folytatódik, további tanúkihallgatások következnek. 

Borítókép: GettyImages
Forrás: New York Times 

Videók