Idegenben nyert a Torontó és a Denver

Döntetlenre áll mindkét párharc.


 A kanadai együttesben Kawhi Leonard 39 ponttal és 14 lepattanóval volt csapata legjobbja. A San Antonio Spurstől érkezett sztárjátékos Michael Jordan, Rick Barry, Wilt Chamberlain és Elgin Baylor után az NBA történetében az ötödik, aki egy playoff-párharc első négy mérkőzésén legalább 150 pontot szerzett, leszedett 30 lepattanót és kiosztott 15 gólpasszt. Leonard teljesítményének értékét növeli, hogy a párharc során eddig 62 százalékos pontossággal értékesítette mezőnykísérleteit.

(Photo by Mitchell Leff/Getty Images)
A 76ers-Raptors csata harmadik mérkőzésén brillírozó Joel Embiid ezúttal kisebb betegséggel lépett parkettre, ez pedig meg is látszott a játékán, mindössze 11 pont került a neve mellé.
Nyugaton a Portland és a Denver 48 órával azt követően csapott össze újra egymással, hogy egy epikus, négyszeri hosszabbításba torkolló mérkőzésen előnybe került a hazai Trail Blazers. Az ugyancsak szoros küzdelemből ezúttal a vendégek jöttek ki győztesen, Nikola Jokic 21 ponttal, 12 lepattanóval és 11 gólpasszal sorozatban a második, összességében már a negyedik tripla dupláját érte el a rájátszásban. A 24 éves szerb center lett az NBA történetének hetedik játékosa -  Wilt Chamberlain, Magic Johnson, Oscar Robertson, LeBron James, Rajon Rondo és Jason Kidd után -, aki egy playoff-idényen belül legalább négyszer is összehozta három statisztikai mutatóban a kétszámjegyű eredményt.
A találkozó hőse ugyanakkor Jamal Murray volt, aki 34 ponttal segítette csapatát, ráadásul a hibátlanul büntetőzött, mind a 11 kísérletét értékesítette.
A párharcok Torontóban és Denverben folytatódnak.
 
Eredmények, főcsoport-elődöntők:     
Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Toronto Raptors 96-101
Az állás: 2-2 
 
Nyugati főcsoport:
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 112-116
Az állás: 2-2   
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Videók