Hetedik helyen a Sopron az erősorrendben

A nemzetközi szövetség szerint a magyar csapat okozhat meglepetéseket az Euroligában.


A hetedik helyen áll a Sopron Basket a női Euroliga erősorrendjében, amelyet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) állított fel.

A wbasket.hu szaklap idézte Paul Nielsen FIBA-szakírót, aki a világszervezet honlapján tette közzé tanulmányát a kontinentális sorozat jövő héten rajtoló idénye előtt, melynek egyik csoporttornájára Sopronban kerül sor.

Eszerint a hetedik helyen jegyzett magyar bajnok az idei szezonban ismét "hullámokat kelthet", bár a Final Four elérése - ahogy sikerült 2018-ban és 2019-ben - nagy feladatnak látszik. A kezdőötös komoly kihívás elé állíthatja a riválisokat, az amerikai-francia Gabby Williamset a szerző nagy igazolásként jellemzi, míg az amerikai-montenegrói Glory Johnson fizikalitást hoz a csapatba. A szerb Jelena Brooks az állandóságot képviseli, és az olyan "alábecsült hősökről" sem szabad megfeledkezni, mint a szintén szerb Tina Krajisnik. Paul Nielsen azzal zárja sorait, hogy a kitartó Sopron-szurkolóknak van okuk az optimizmusra.

A FIBA erősorrendjében az orosz Jekatyerinburg, a cseh USK Praha és a török Fenerbahce került az első három helyre.

A jövő keddtől péntekig tartó soproni buborék résztvevői közül a török Galatasaray a 6., a Bourges a 11., a szintén francia Basket Landes pedig a 13. helyen áll.

Borítókép: Facebook/Sopron Basket
 

Videók