Hatalmas érdeklődéssel megy tovább a Jordan-dokumentumfilm

Az ESPN csatornán a dokumentumfilmek között csúcsnézettséget hoz a kosaras legendáról szóló mozi.


Óriási nézettség mellett folytatódik az ESPN sportcsatornán a Last Dance című dokumentumfilm, amely Michael Jordannek, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legjobb játékosának az életéről és a Chicago Bulls legutóbbi bajnoki címéről szól.

A tízrészes alkotásból nyolc ment le eddig, és noha a hetedik és nyolcadik rész iránt - részben a korábbi időpont miatt - csökkent az érdeklődés, a sorozat így is bekerült a tíz legnézettebb sportműsorba azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt márciusban leállt a sportélet. Emellett egymás után a negyedik héten a legtöbbet említett tévéműsornak bizonyult a közösségi média felületein.

A hetedik részt 5,3 millióan, a nyolcadikat pedig 4,9 millióan követték a képernyők előtt, a rekordot a nyitóepizód tartja 6,3 millió nézővel. Ez az ESPN történetben abszolút csúcs a dokumentumfilmek között.

Európában a Netflixen keresztül lehet elérni, a magyar címe: Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig.

Borítókép: Scott Cunningham/NBAE via Getty Images

Sport365.hu - Előrehozzák a filmbemutatót Michael Jordanről

A New York Post értesülése szerint az "Utolsó tánc" címmel futó sorozat első epizódja április 19-én kerül adásba. A premier eredeti dátuma június volt. Magyarországon várhatóan az egyik legnépszerűbb streaming-szolgáltatón lehet majd megnézni. A nagy érdeklődéssel várt széria a Chicago Bulls 1996 és 1998 közötti második triplázását mutatja majd be, eddig soha nem látott archív felvételek segítségével.

Videók