Euroliga: Letehet a rájátszásról a Crvena zvezda? Hangáék kikaptak Münchenben

Öt mérkőzést rendeztek a férfi kosárlabda Euroliga 27. fordulójának pénteki játéknapján, ezeknek a legfontosabb eseményeit videós összefoglalókkal karöltve összegeztük.


Fenerbahce-Baskonia 111-96

A Fenerbahce tovább írta pazar hazai pályás mérlegét, tizenkettedik sikerüket könyvelték el otthon egy vereség mellett, ráadásul sáz pont fölé jutva verték a tabellán mögöttük helyet foglaló Baskoniát, amely sorozatban négyszer nyert ebben a párharcban. A Török-kupa újbóli elhódítása után is kitartott Jasikevicius csapatának lendülete. A negyedik negyedre még 78-78-as döntetlennel fordultak rá a felek, de a Fener remek utolsó tíz percet produkált (33-18) és 15 ponttal megszórta a spanyol gárdát.

Zalgiris Kaunas-Olimpiakosz 76-95

Nagyon kellett ez a siker az Olimpiakosznak, hogy tartsa hatodik helyét a tabellán, ráadásul sorozatban negyedik győzelmüket könyvelték el. Walkup és Mckissic is remek meccset hozott, előbbi 22, utóbbi 20 pontot dobott, a görög gárda pedig zsinórban hetedjére győzte le litván ellenfelét az Euroligában.

Lyon-Villeurbanne-Milano 81-77

A Milanonak nagyon kellett volna ez a siker, hiszen egyrészt kötelező győzelemként tekinthettek erre a párharcra az eddig csak öt győzelmet elérő Lyon ellen, amely az Euroliga egyik leggyengébb gárdája, másrészt a playoffért való küzdelem szempontjából is az utolsó szalmaszál egyikébe kapaszkodhattak volna. 

Barcelona-Monaco 67-77

Nem tudta kihasználni a listavezető Real Madrid botlását a Barcelona, a katalán együttes is kikapott hazai környezetben. A Monaco pedig ezzel igen fontos sikert ért el, ugyanis egyrészt sorozatban ötödik győzelmét könyvelhette el, másrészt egy nyertes meccsre van a második helyen álló Barcelonától és már a negyedik a tabellán. A mérkőzés mondhatni a harmadik negyedben dőlt el, azt a 27-16-ra a francia csapat nyerte, s ez a tíz pontos különbség már végigkísérte a mérkőzést.

Bayern München-Crvena zvezda 74-66

Ahogyan a Milanonak, úgy a Crvena zvezdának is roppant fontos lett volna ez a győzelem, hiszen két sikerrel kevesebbjük van, mint a már play-in helyen álló Pamesa Valenciának. A második negyed kritikus volt a szerbek szempontjából, noha csak 12 ponton tartották a Bayernt, de abban a tíz percben a mindösszesen nyolc dobott pontot nem fogják kitenni az ablakba. A német gárda gyakorlatilag végig a kezében tartotta a mérkőzést és magabiztosan nyert is. Hanga Ádám bő negyedórát töltött a parketten, ez idő alatt 4 pontot 1 lepattanót és 1 gólpaszt jegyzett.

(Borítókép: Nikola Krstic/MB Media/Getty Images)

Videók