Elmarad két Euroliga találkozó is

Sem a Salamanca, sem a BLMA nem utazik el az oroszországi túrára.


A koronavírus-járvány miatt két csapat nem utazik el a negyeddöntő első mérkőzésére a női kosárlabda Euroligában.

A wbasket szaklap keddi tájékoztatása szerint a francia BLMA nem lép pályára az orosz Jekatyerinburg vendégeként, míg a spanyol Salamanca nem kel útra Kurszkba a rájátszás szerdai nyitányára.

A döntés hátterében az áll, hogy a moszkvai városvezetés emelte a fertőzés által sújtott országokból - köztük Franciaországból és Spanyolországból - beutazni kívánó állampolgárok ellenőrzésének és megfigyelésének szintjét, illetve elkülönítő és korlátozó intézkedéseket hozott. Ennek értelmében az innen érkező utazókra a belépés előtt 14 nap karantén várhat, amit a BLMA és a Salamanca sem kívánt megkockáztatni, ugyanis mindkét csapat Moszkván keresztül érkezett volna a nemzetközi kupameccs színhelyére.

Egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) miként reagál a két klub bejelentésére, illetve hogy határoz az Euroliga folytatásáról.

Február 25-én a Sopron Basket közölte, hogy a koronavírus veszélye miatt nem utazik el a Schio elleni Euroliga-csoportmeccsre sem Olaszországba, sem a semleges helyszínként javasolt Ljubljanába. A FIBA utóbb 20-0-s végeredménnyel a Schiónak adta a találkozót, és a magyar bajnok a kiállásért járó egy pontot sem kapta meg, így a hetedik helyen végzett csoportjában, és nem jutott be a negyeddöntőbe. A Sopronnak győzelem esetén lett volna még esélye a rájátszásra.

Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Videók