Elképesztő hajrával hozták vissza a reményt a Harcosok - videó

Legjobbjuk viszont újra megsérült.


A Golden State Warriors szoros végjátékot követően 106-105-re nyert a Toronto Raptors otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3-2-re felzárkózott.
 
A kaliforniai csapat jó kezdést követően szinte végig vezetett a találkozón - a harmadik negyed közepén már 14 pont is volt az előnye -, a Raptors azonban nem szakadt le. A hajrá előtt a házigazdáknak sikerült átvenniük az irányítást, hat ponttal megléptek (103-97), de így sem tudták lezárni a nagydöntőt.
 
Az utolsó 2:32 percben a vendégek három triplakísérlete volt sikeres - Klay Thompson kétszer, Stephen Curry egyszer volt eredményes -, így a mínusz hat pontból plusz hármat hoztak össze, amire a házigazdák hat kísérletből csak egy kétpontossal tudtak válaszolni.
 
A Raptors legeredményesebb játékosaként Kawhi Leonard 26 pontot és 12 lepattanót szerzett, a Warriorsban Curry 31, Thompson 26 pontig jutott, utóbbinak 13 triplakísérletéből hét volt sikeres.
 
A címvédő Golden State-be visszatért ugyan Kevin Durant, de mindössze 12 percet lehetett a pályán. A tavalyi finálé legértékesebb játékosának választott kulcsember május 8-án, még a főcsoport-elődöntőben szenvedett vádlisérülést, azóta ez volt az első mérkőzése. Durant 11 pontot szerzett, mielőtt ismét megsérült volna, ezúttal az Achilles-ínával adódtak gondjai.
 
A párharc hatodik összecsapását csütörtök este - magyar idő szerint péntek hajnalban - Oaklandben rendezik.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:
Toronto Raptors-Golden State Warriors 105-106
 
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Toronto javára.
 
Fotó forrása: Vaughn Ridley/Getty Images
 

Videók