A Toronto Raptors újra előnyben az NBA nagydöntőjében

Avagy a csapatmunka többet ér, mint az egyéni. Hiába volt Stephen Curry a mezőny legjobbja, Durant és Thompson nélkül esélytelenek voltak Kawhi Leonardék ellen.


A Toronto Raptors magabiztosan, 123-109-re nyert a címvédő Golden State Warriors otthonában szerdán, ezzel 2-1-re vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabda-liga (NBA) döntőjében.
 
A Toronto Raptors csapatteljesítménye dicséretet érdemelt a nagydöntő harmadik találkozóját követően.
Fotó: Ezra Shaw/Getty Images
 
Hiába költöztek át Oaklandbe a csapatok, a párharc harmadik meccsére kifejezetten rossz előjelekkel készült a Warriors, ugyanis a hosszú ideje sérült Kevin Durant után az előző meccsen Klay Thompson is kidőlt, s szerdán nyilvánvalóvá vált, hogy nem léphet pályára.
Hiányukban Stephen Curry vette vállára a Golden State-et, ám hiába játszott kiválóan és szerzett 47 pontot a meccsen, a címvédőnek így sem volt esélye a sikerre.
 
Stephen Curry hiába szerzett 47 pontot a nagydöntő harmadik meccsén, egyedül kevés volt a Toronto legyőzéséhez.
Fotó: Ezra Shaw/Getty Images
 
A Raptors rögtön a kezdés után előnybe került, végig jobban állt, s mindig tudott újítani, amikor a hazaiak közelebb kerültek hozzá. A kanadai gárda a párharc első, szintén győztes meccséhez hasonlóan igazi csapatmunkával győzött, s nem csupán legnagyobb sztárján, Kawhi Leonardon volt minden teher. A kezdő ötös valamennyi tagja legalább 17 pontot szerzett, Leonard 30, Kyle Lowry pedig 23 ponttal zárt.
 
Kyle Lowry is nagyot küzdött Stephen Curryék ellen. Huszonhárom szerzett pontjával a Raptors egyik legjobbja volt.
Fotó: Joe Murphy/NBAE via Getty Images
 
A Raptorsszal ellentétben a Golden State-nél kevés jó egyéni teljesítmény akadt, Curryhez senki sem tudott felnőni, s rajta kívül csupán ketten jutottak tíz pont fölé.

A finálé negyedik meccsét közép-európai idő szerint szombat hajnalban játsszák, ugyancsak Oaklandben, ahol a helyiek bíznak benne, hogy hiányzóik közül legalább Thompson visszatér majd, s vele együtt nyerni tud a Warriors. 

Videók