A Real Madrid az első döntős a Király-kupában!

A Malaga városában zajló kosárlabda Király-kupa Nyolcas Döntőjének első elődöntős párharcából a Real Madrid jutott a fináléba, köszönhetően 95-76 arányú, szombat kora esti, Valencia fölött aratott győzelmének!


Az előjelek mindenképpen a fővárosiaknak kedveztek, lévén kupameccsen még sosem kaptak ki déli ellenlábasuktól, ráadásul az idei szezon mindhárom tétmérkőzését – a két Euroliga és az egy bajnoki csörtét – is megnyerték.

Ebben a szellemiségben zajlott a találkozó első fele, és a nem kifejezetten jól dobó valenciaiak két jobb periódusától eltekintve a Real akarata érvényesült - egy 7-0-s roham következtében magabiztosan vezettek az első félidő végén is (48-39)!

Nem változott a játék képe a fordulást követően sem, sőt, egy 13-0-s etappal a Musa, Campazzo, Deck trió által húzott Madrid-szekér végérvényesen átrohant a Valencia csapatán, a záró negyed így bőven 20 fölötti Real-fórról indulhatott (80-55). A Mumbrú-legénység becsületére váljék, hogy az utolsó 10 percre sem engedték el a párharcot, egy 5-15-ös részhajrával még megpróbálták megnehezíteni a rekordgyőztes dolgát, azonban 15-nél közelebb már sosem értek, s végül 95-76-os diadalával Chus Matteo tanítványai masíroztak be elsőként a malagai, vasárnap este esedékes fináléba!

A találkozó VIDEÓS összefoglalója, hamarosan!

A másik elődöntő 21.00-kor kezdődik a Barcelona és a Lenovo Tenerife részvételével!

(Fotó: Borja B. Hojas/Getty Images)

 

Videók