A Bucks lesöpörte a Celtics csapatát

Middleton hozta a klubrekordot is.


Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks kedden visszavágott a vendég Boston Celticsnek a 29 pontig jutó Giannis Antetokunmpo vezérletével az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoport-elődöntőjének második mérkőzésén.  

Az idény legjobbja (MVP) címre esélyes görög légiós 29, míg Khris Middleton 28 ponttal vette ki a részét a sikerből, utóbbi hetet dobott csapata húsz triplájából, amely klubrekord a rájátszásban.
A Bucks már 31 ponttal is vezetett a meccsen, a Boston ásza, Kyrie Irving az első meccsen szerzett 26 pontja után ezúttal csak kilencig jutott. A Celtics mellett szól változatlanul, hogy hat playoff-párharcából ötöt megnyert a Milwaukee ellen, köztük az 1974-es döntőt is.

 

(Photo by Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images)


A nyugati slágermérkőzésen a címvédő Golden State magabiztosan verte a Houstont, és már 2-0-ra vezet. A Warriors vezére ezúttal is Kevin Durant volt 29 ponttal, aki sorozatban öt találkozó után maradt 30 pont alatt. Egyben ő lett 201 pontjával a negyedik az NBA történetében - LeBron James, Allen Iverson és Michael Jordan után -, aki elérte a 200 pontot egymás után öt rájátszásos mérkőzésen.
Mindkét gárda sztárja megsérült a nyitónegyedben: a hazaiaktól a 20 pontos Stephen Currynek kifordult az ujja, de a negatív röntgen-eredmény után visszatért a pályára, a Rocketst erősítő James Hardennek pedig a szemébe nyúltak, és saját bevallása szerint alig látott valamit a hátralévő időben. Ennek ellenére 29 pontot dobott.
Eredmények, főcsoport-elődöntők:     Keleti főcsoport:
    ----------------
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 123-102
Az állás: 1-1. 
Nyugati főcsoport:
    -----------------
Golden State Warriors-Houston Rockets 115-109
Az állás: 2-0 a Golden State javára. 

Videók