A Celtics átvette a vezetést

Az együttes hatmérkőzéses győzelmi sorozatnál tart.


A Boston Celtics egymást követő hatodik győzelmét szerezte meg és ezzel átvette a keleti konferencia első helyét az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

A hazai szurkolók állva, vastapssal fogadták Kemba Walkert, aki a nyáron nyolc szezont követően távozott a klubtól és tette át a székhelyét Bostonba. A játék ugyanakkor nem ment neki, 12 mezőnykísérletéből mindössze 4 volt sikeres.
A Los Angeles Clippersben a csereember Lou Williams a hajrában két döntő fontosságú kosarat szerzett a Portland Trail Blazers ellen megnyert összecsapáson, amely az edző, Doc Rivers 900. sikere volt az NBA-ben.

A Miami Heat utóbbi öt meccsét tekintve a negyedik győzelmét aratta, ezúttal a Phoenix Suns otthonában diadalmaskodott. A floridai gárda 6/2-vel áll, ilyen jól legutóbb 2012-ben kezdett, amikor még LeBron James vezetésével végül bajnoki címet ünnepelhetett.
LaMarcus Aldridge 39 ponttal járult hozzá a San Antonio Spurs győzelméhez az Oklahoma City Thunder ellen, míg Dejounte Murray 17 pontja mellett kiosztott tíz gólpasszt és leszedett nyolc lepattanót. Az Oklahoma City 2014. december 25. óta nem nyert texasi riválisa otthonában.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Boston Celtics 87-108
San Antonio Spurs-Oklahoma City Thunder 121-112
Phoenix Suns-Miami Heat 108-124
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 107-101

Borítókép: Kent Smith/NBAE via Getty Images
 

Videók