Nem jött össze az Euroliga főtábla a DVTK-nak

13 ponttal kapott ki olasz ellenfelétől a miskolci együttes


Reyer Venezia (olasz)-Aluinvent DVTK 81-68 (24-13, 16-20, 19-14, 12-14, 10-7) - hosszabbítás után

A magyar csapat legjobb dobói: Goree 23, Morrison 15, Zele 11

Továbbjutott: a Venezia 156-153-as összesítéssel.

A bajnoki ezüstérmes miskolciak egy héttel ezelőtt 85-75-re nyertek odahaza úgy, hogy 19 ponttal is vezettek. A sikerből a chilei center, Ziomara Morrison 28 ponttal vette ki a részét, míg a 3x3-as magyar válogatottal világbajnoki ezüstérmes Cyesha Goree - aki az előző szezonban még a Veneziát erősítette - 17 ponttal és 16 lepattanóval zárt.
A mestrei visszavágón 9-6 után meglódultak a hazaiak, és a hetedik percben ledolgozták tízpontos hátrányukat (17-6). Cziczás László együttese azonban nem szakadt le riválisáról, a második negyedben tartotta a tíz pont körüli különbséget, a nagyszünetben pedig 40-33 volt az állás.
Térfélcsere után öt pontra feljöttek a magyarok, de 30 perc elteltével ismét 59-47-re elhúzott az ellenfél. A Venezia az utolsó játékrészben sem tudott elhúzni, majd a hajrá izgalmasan alakult, 35 másodperccel a vége előtt 71-61-re álltak a felek. Nyolc másodperc volt hátra, amikor egy támadáson belül három diósgyőri dobás is lejött a gyűrűről, így jöhetett a hosszabbítás.
Az ötperces ráadást a DVTK sorozatban hét ponttal kezdte, csakhogy ekkor újabb rövidzárlat következett, és az olasz együttes megfordította a meccset.

 


Hiába küzdött a Diósgyőr, nem jött össze a továbbjutás

A párharc továbbjutója, azaz a Venezia az Euroligában - amelynek főtábláján már ott van a Sopron Basket - a belga Braine, a cseh USK Praha, a török Mersin, a francia Bourges, a lett Riga, az Orenburg és a szintén orosz, címvédő Jekatyerinburg mellé került. A vesztes DVTK a második vonalnak számító Európa Kupában csatlakozik a francia Basket Landes-hoz, a spanyol Sedis Basquethez és a PEAC-Pécshez.
Az előző szezonban a DVTK a nyolcaddöntőig jutott az EK-ban.
 

Fotó: Facebook.com/ Diósgyőr kosárlabda

Videók