Antetokunmpo lett az NBA legértékesebbje

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokunmpo lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legértékesebb játékosa a szezonban


Giannis Antetokunmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP).    
 
A 24 éves görög nagy fölénnyel nyerte a szavazást a címvédő James Harden (Houston Rockets) előtt, mivel a szakírók közül 78-an tették őt az első helyre, míg a texasiak kedvencét 23-an látták a legjobbnak.
Antetokunmpo vezetésével a Bucks megnyerte az alapszakaszt, a rájátszásban pedig a későbbi bajnok Toronto Raptorsszal szemben maradt alul a Keleti főcsoport döntőjében. A görög kosaras az NBA történetének negyedik nem amerikai MVP-je a német Dirk Nowitzki, a kanadai Steve Nash és a nigériai Hakeem Olajuwon után, illetve ötödik az Amerikai Virgin-szigetekről származó Tim Duncant is beleszámítva.
 

Jannisz Antetokunmpo méltán lett az NBA legjobbja 
 
A díj átvétele után a győztes - aki az alapszakaszban 27,7 pontot, 12,5 lepattanót, 5,9 gólpasszt, 1,5 blokkot és 1,3 labdaszerzést hozott össze átlagban - elmondta, ez még csak a kezdet, és minden erejével azon dolgozik majd, hogy csapatát a bajnoki címig vezesse.
Az idei díjátadón taroltak a nem amerikai születésű játékosok, ugyanis az év újonca a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a legjobb védő a francia Rudy Gobert (Utah Jazz), a legtöbbet fejlődött játékos pedig a kameruni Pascal Siakam (Toronto Raptors) lett.
Az év edzőjének Mike Budenholzert (Milwaukee Bucks) választották, míg a legjobb hatodik embernek járó elismerést pályafutása során harmadik alkalommal Lou Williams gyűjtötte be.
 
Fotó: Getty Images

Videók