Ivkovics: A maximumot fogjuk kihozni magunkból

A férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya győzelemmel vidítaná fel az ország lakóit.


A maximumot fogja kihozni magából az osztrákok és a szlovének elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre készülő férfi kosárlabda-válogatott Ivkovics Sztojan szerint.

"Körbe kell tekintenünk és megnézni az orvosokat, rendőröket és mentősöket, hogy ők milyen stresszben vannak. Ahhoz képest nekünk nincs stressz, hiszen a sportolók most is kiváltságos helyzetben vannak" - fogalmazott a szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

Hozzátette: a nehéz pillanatokban nem szabad a negatívumokra fókuszálni. 

"Az a feladatunk, hogy győzzünk és felvidítsuk az országot, megpróbáljuk megmutatni a helyes utat, hogy ha nem foglalkozunk a negatívumokkal, csak a pozitívumokkal, akkor sikeresen lehet kijönni az adott helyzetből."


A szűk keret még nincs meg.

Fotó: Facemook.com/MKOSZ

A csapat összetételéről a kapitány azt mondta, a légiósok közül nem tartott a 16 fős kerettel Szlovéniába Hanga Ádám (Barcelona) és Allen Rosco (Niigata Albirex), emellett hatan koronavírus-fertőzés miatt hiányoznak.

"A kecskeméti buborékban már nem voltak új betegek, a háromfős falcós különítmény is negatív. Más kérdés, hogy három nap alatt milyen állapotba lehet őket hozni. Fontos még, hogy Keller Ákos Lengyelországból, Filipovity Márkó pedig Olaszországból csatlakozik hozzánk Ljubljanában" - fejtette ki a szakvezető.


"A vírus abból a szempontból jól jött nekünk, hogy láttuk: amit eddig építettünk, az szilárd, erős. Ha nem is a legcsodálatosabb, legszebb emberek, az biztos, hogy a legjobb emberek itt vannak, rájuk lehet bízni az életünket, a válogatottat. Boldog szövetségi kapitány vagyok, úgy gondolom, hogy a maximumot fogjuk kihozni magunkból" - fejtette ki Ivkovics Sztojan.

Hangsúlyozta: megvan a stratégia a szlovénok ellen is, de egyelőre csak az osztrákokra készülnek.

Borítókép: Facebook.com/MKOSZ

Videók