Hosszabbítás után győzött a Szolnok, ismét előnyben vannak a bajnoki döntőben

A találkozót a Falco kezdte jobban, de a harmadik negyedben, "csak" 9 pontot dobtak, végül a szombathelyiek hosszabbítás után kaptak ki.


Az alapszakasz-győztes Szolnok pénteken hosszabbítás után 81-77-re legyőzte a címvédő Szombathely csapatát a férfi kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.


Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81-77 (13-20, 14-15, 22-9, 16-21, 16-12) - hosszabbítás után

a legeredményesebb játékosok: Warner 21, Subotic 20, Badzim 16, illetve Perl 25, Anderson 16, Bruinsma 14

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Szolnok javára.

Az alapszakaszt 20/6-os győzelmi mérleggel nyerő Szolnok - amely áprilisban bronzérmet szerzett a Magyar Kupában - a döntő szombati nyitányán, odahaza egy utolsó másodperces triplával 80-77-re verte a Falcót. A 2019-ben aranyérmes vasiak kedden alaposan visszavágtak az Arena Savariában, és a 20 pontos Perl Zoltán vezérletével 99-73-ra nyertek, kiegyenlítve a párharcban.

A pénteki csatára a 12. bajnoki döntőjüket vívó Tisza-partiak a - Szombathelyen fejelő mozdulat miatt kiállított - horvát Marjan Cakarun nélkül léptek pályára.

A harmadik összecsapást koncentráltan és pattogósan kezdte a kétszeres bajnok Falco, míg a kissé megzavarodott szolnokiak pontatlanul dobtak, így hétpontos hátrányba kerültek az első negyedben. A második felvonásban megtört a vendégek lendülete, így Angelo Warner vezetésével nagy küzdelemben kapaszkodott a hazai gárda. Perl azonban hátára vette csapatát, és a Falco döntően neki köszönhetően nyolcpontos előnnyel ment a nagyszünetre.

A szombathelyi kulcsjátékos pihenőidejét kihasználva fordított a passzoknál és a dobásoknál is pontosabbá váló Szolnok, majd hiába érkezett vissza a pályára Perl, a Falco nem érte el a negyedben a tíz pontot, a negyedik negyedet pedig ötpontos hátrányban várta. A szombathelyiek villanása a negyedik játékrészben elég volt ahhoz, hogy abszolút nyílt legyen a folytatás, a kiegyenlített, harcos ütközetben a felvonás vége előtt egy másodperccel Perl két sikeres büntetővel mentette ráadásra a meccset a Magyar Kupában címvédő vendégeknek.

 

Az Olajbányász a hosszabbítás elején másfél perc alatt 7-0-s etapot produkált - Pongó Máté ekkor öt pontot szerzett -, és az akkor szerzett előnyéből meg tudott élni a végső dudaszóig.

A döntő hétfőn 18.30-tól folytatódik Szombathelyen.

Borítókép: Facebook.com/ Szolnoki Olajbányász 

Videók