Bundagyanú a magyar válogatott selejtezőcsoportjában

Bundagyanú árnyéka vetült a magyar válogatottal azonos selejtezőcsoportban szerepelt ciprusi kosárlabda-válogatottra.


 
Ciprusi sajtóértesülések szerint meglepően sok fogadás érkezett a férfiválogatott augusztusi, Horvátország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőjén arra, hogy az együttes ötven pontnál nagyobb különbséggel kap ki. A végeredmény 93-38 lett a horvátok javára - írja az Origo.
 
Utolsó helyen, győzelem nélkül zárta Európa-bajnoki selejtezőjét a ciprusi férfikosárlabda-válogatott, amely a C csoportban minden mérkőzését elveszítette a horvátok, az osztrákok, az ukránok és a magyarok ellen.
 
A ciprusi média szerint ebben nincs is semmi meglepő, az viszont gyanús, hogy az augusztus 18-i, Horvátország elleni összecsapás 55 pontos hazai sikerrel zárult.
 
A fogadóirodákban ugyanis meglepően sokat tettek arra, hogy ötven pont feletti hazai siker születik, és ez annak ellenére sikerült, hogy a zárónegyed előtt még csupán harminc pont volt a házigazda előnye. Az utolsó negyedet azonban a 17 ponttal záró Bojan Bogdanovic vezérletével 28-3-ra nyerték a horvátok.
 
"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az állításokat, de szilárd meggyőződésem, hogy a csapatból senki sem fogadott a mérkőzésre. Ha nem hisznek nekem, akkor indítsanak vizsgálatot, és ha bebizonyosodik valaki bűnössége, azonnal kizárjuk a keretből" - nyilatkozta a válogatott csapatkapitánya, Panagiotis Trisokkas.

Videók