Az üres csarnokban éltették a szurkolókat a játékosok

A körmendi kosarasok limonádét csináltak a citromból.


A magyar kormány március 11-én országos veszélyhelyzetet rendelt el. Ennek értelmében március 12-től nem lehet zárt térben 100, míg nyitott térben 500 főt meghaladó rendezvényt szervezni hazánkban. Ez a korlátozás egyben azt is jelenti, hogy az összes sporteseményt zárt kapuk mögött lehet csak megtartani. 

Habár a márcuis 11-én megrendezésre kerülő sporteseményekre ez a rendelet még nem vonatkozott, a férfi kosárlabda NB1-ben szereplő csapatok mind úgy döntöttek, hogy a vírus terjedésének megállítása érdekében már aznap nézők nélkül játszák le a meccseiket.

Ez a helyzet nem csak a sportrajongóknak, hanem a sportolóknak sem könnyű, hiszen ők azért lépnek pályára, hogy megörvendeztessék szurkolóikat. 


Az Egis Körmend játékosai ezen a nehézségen próbáltak enyhíteni. Az Alba Fehérvár legyőzése után a kosarasok felálltak a pálya közepére és úgy ünnepeltek, ahogy a nézőkkel együtt szoktak. Az erről készült videót a csapat Instagramján is megosztották, melyhez annyit írtak, köszönik a szurkolást szerte az országban és a világban mindenkinek.


Borítókép: Facebook.com/AlbaFehérvár/SimonErika

 

Videók