Vereséggel búcsúztunk a kézilabda-világbajnokságtól

A magyar női kézilabda-válogatott elvesztette az utolsó mérkőzését Japánban a franciák ellen. Elúszott a 13. hely.


Utolsó fellépésén a női kézilabda válogatott a 13. helyért küzdött a franciák ellen a Japánban zajló kézilabda-világbajnokságon.

Az első öt percben igazságosan osztoztak a csapatok a mérközés négy gólján. Kiss Éva remek védéseinek köszönhetően tíz perc játék után 4-3-ra vezetett a magyar csapat. A franciák ezt követően többször is pontatlanok voltak támadásban, de mi sem tudtunk élni a megszerzett labdákkal, sok hiba jellemzte a játékot az első félidő közepén.

A 20. percben ismét Kiss Éva bravúros védésére volt szükség, hogy ne egyenlítsen az ellenfél. Maradt a 8-7-es magyar vezetés. 

Emberelőnyös helyzetünket sem tudtuk kihasználni, hogy növeljük az előnyünket, sőt a félidő végére kiegyenlített a francia csapat. 12-12-vel mentünk a pihenőre.

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólok tekintetében. A 40. percben 16-16-ot mutatott az eredményjelző. Néhány perc múlva Kim Rasmussen kénytelen volt időt kérni, mert elléptek a franciák két góllal, és emberhátrányba is kerültünk. A mérkőzés ezen szakaszában 8 perc telt el úgy, hogy a magyar csapat nem dobott gólt.

Az utolsó tíz percre 21-18-as francia vezetéssel fordultak a csapatok. 

A végjátékra növelni tudta az ellenfél az előnyét, öt gólos hátránnyal indultunk az utolsó öt percre.

Nem tudtunk feljönni a végére. 26-21-re veszítettünk. 


Borítókép: mksz.hu 

 

Videók