Spanyolországba igazolt a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya

Raksányi Krisztina az idény végéig szóló szerződést kötött a spanyol egyesülettel.


A spanyol élvonalban szereplő Ciudad De La Laguna Tenerife csapatához igazolt Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A 29 éves játékos októberben - három hónap után - távozott a francia első ligás Tarbes-tól, új klubját pedig most az őt képviselő ügynökség jelentette be a közösségi oldalán.


"Sokáig úgy nézett ki, hogy vissza tudok menni Tarbes-ba, mert nem voltak elégedettek azzal az amerikai lánnyal, akinek a helyére engem hoztak, amíg ő meg nem érkezett. El is küldték. Engem pedig arra kértek, hogy várjak az új igazolásommal." - mondta kedden az M1 aktuális csatornának Raksányi Krisztina.

Hozzátette: egészen hat nappal ezelőttig várt is, de akkor jött a Tenerife ajánlata. Az ügynöke felhívta a franciákat, akik továbbra sem tudtak konkrét választ adni, ő pedig úgy volt vele, hogy akkor inkább elfogadja a spanyolok ajánlatát.

Raksányi az idény végéig szóló szerződést kötött az egyesülettel, amely jelenleg a hatodik helyen áll a spanyol bajnokságban és az Európa Kupában is érdekelt. Péntek óta már új együttesével készül.

"Úgy volt, hogy már vasárnap pályára léphetek, de nem érkeztek meg időben a papírjaim. Harmadikán azonban, a Valencia ellen már játszhatok" - mondta a kosaras, aki szerint szakmailag előrelépés számára, hogy a Teneriféhez igazolt.

Kép: Omar Marques/Anadolu Agency/Getty Images

Videók