Ötgólos vereséget szenvedett a magyar csapat az olimpiai bajnoktól

Az első félidőben mindössze 9 gólt dobott Golovin Vlagyimir csapata.


A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett péntek esti edzőmérkőzésen.

A két csapat vasárnap 17 órától ismét megmérkőzik egymással a francia fővárosban.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Franciaország-Magyarország 33-28 (18-9)

lövések/gólok: 46/33, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 6/3, illetve 5/2
kiállítások: 6, illetve 10 perc

A várakozásnak megfelelően a hazaiak kezdtek magabiztosabban, pontosabban, és bár a jól küzdő magyarok tartották magukat, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak a 17. percben időt kellett kérnie (10-7), mert támadásban és védekezésben is sokasodtak az apróbb hibák.

A Győr francia kapusa, Laura Glauser kiválóan védett, erre alapozva remekül védekező honfitársai növelték a különbséget. A csereként beállt magyarok a kapus Szikora Melindán kívül nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, az időkérés utáni 10-8-as hátrányból a szünetre 18-9 lett.

A második félidő elején ismét változott a magyar válogatott felállása, Planéta Szimonetta és Szabó Laura hatékony védekezésére alapozva sikerült csökkenteni a különbséget, ezért Olivier Krumbholz is időt kért (26-20). Ebben az időszakban többször tudott rendezetlen védelemmel szemben támadni a magyar együttes, és kevesebb volt a kihagyott helyzet. Továbbra is hiányzott a keménység a védekezésben, ennek ellenére az 57. percben már csak négy gól volt a hátrány.

A végeredmény 33-28 lett, vagyis a magyarok 19-15-re megnyerték a második felvonást.

Vámos Petra és Klujber Katrin négy, Tóth Eszter és Schatzl Nadine három találattal, Szikora Melinda öt, Szemerey Zsófia három védéssel zárt. A házigazdáknál a győri Estelle Nze Minko nyolc, Grace Zaadi Deuna öt alkalommal volt eredményes.

A két csapat 52. egymás elleni mérkőzésén a magyarok harminc győzelem és két döntetlen mellett huszadszor veszítettek.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól.

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

Videók