Öt magyar női kézilabdázó is az idény legjobbja lehet

Öt magyar női kézilabdázó is szerepel az európai szövetség (EHF) jelöltlistáján, amelyet az idény legjobbja szavazásra állítottak össze.


Az EHF kedden tette közzé a listát, amelyen a Bajnokok Ligája-elődöntős Ferencvárost a balszélső Márton Gréta, a jobbátlövő Klujber Katrin, a védekezőspecialista Tomori Zsuzsanna, valamint a holland jobbszélső Angela Malestein, a német balátlövő Emily Bölk és a francia védőspecialista Béatice Edwige képviseli.

Az ötszörös BL-győztes, idén szintén a legjobb négy közé jutott Győri Audi ETO KC játékosai közül a jobbszélső Győri-Lukács Viktória, a svéd beálló Linn Blohm, a szlovén jobbátlövő Ana Gros, a norvég irányító Stine Oftedal, a francia balátlövő Estelle Nze Miko, valamint a dán és a norvég kapus, Sandra Toft és Silje Solberg került a jelöltek közé.

A magyarok közül a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim kapusa, Szikora Melinda szintén ott van posztja hét legjobbja között. A magyar klubcsapatok külföldi kézilabdázói közül az Alba Fehérvár KC horvát kapusa, Tea Pijevic szerepel a jelöltek között.

A voksoláson a játékosok, az edzők, a szakírók és a szurkolók szavazatai egyenlő arányban, 25 százalékban számítanak. A drukkerek a Home of Handball okostelefonos alkalmazásban szavazhatnak jövő hétfőtől május 25-ig.

A férfi jelölteket a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágói után nevezik meg, az ő szavazásuk május 26-án kezdődik. A díjátadó gála június 26-án lesz Bécsben.

Videók