"Örülök, hogy így alakult, nehezebb mérkőzésre számítottam"

A szövetségi kapitány mellett Klujber Katrin és Kácsor Gréta értékelték a portugálok elleni győzelmet.


A magyar női kézilabda válogatott 2022-es Európa bajnokság selejtezőjének első fordulójában tíz góllal 34-24-re legyőzte Portugália együttesét Érden.

Ez volt a csapat új szövetségi kapitányának, Golovin Vlagyimirnek az első mérkőzése a felnőtt válogatott kispadján.

A szövetségi kapitány mellett a 9 gólt szerző Klujber Katrin, valamint a 4 gólt lövő Kácsor Gréta értékelt a Sport365.hu stábjának. 

Golovin Vlagyimir: „Örülök, hogy így alakult, nehezebb mérkőzésre számítottam. Új az edző, új a csapat, többségében az első mérkőzés idegesen kezdődik ilyenkor.  A második félidőben megnyugodtunk, és azt csináltuk, amit a közönség elvárt tőlünk. Az első félidőben apróbb hibáink voltak védekezésben, ami miatt olyan gólokat kaptunk, amit nem kellett volna. Annyit mondtam a szünetben, hogy amit tudunk azt csináljuk meg. A beálló körüli védekezést kellett megoldani és Blani (Bíró Blanka) is nagyszerűen védett. A következő Szlovákia elleni mérkőzéssel még nem foglalkoztunk, lépésről lépésre haladunk."

 

 

Klujber Katrin: "Ilyen mérkőzésre számítottam. Tudtam hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert egy nagyon jól küzdő ellenféllel találkoztunk. Ugyanolyan hajtós mérkőzésre számítok Szlovákia ellen. A védekezést fel kell erősítenünk, mert az első félidőben az nem volt teljesen stabil. Ha úgy kezdünk, ahogy most a második játékrészben, akkor nem lesz gond."

Kácsor Gréta: "Nagyon örültem neki, hogy meghívót kaptam Vovától, szerettem volna a legjobb teljesítményemet nyújtani, amit hellyel-közzel sikerült. Voltak hibáim is, ezen próbálok javítani. Úgy gondolom Vovával nagyon jól tudunk együtt dolgozni, az elmúlt években már tapasztaltuk ezt. Nagyon jó edző, szeretek vele dolgozni. A Szlovákia elleni találkozó nehezebb lesz, de ha úgy tudunk védekezni, ahogy a második félidő második felében tettük és pontosabbak leszünk támadásban, akkor nem lehet probléma."

Borítókép: Erdős Géza/ Sport365.hu 

 

Sport365.hu - Kiütéses győzelemmel mutatkozott be a magyar női válogatott élén Golovin Vlagyimir

A magyar női kézilabda-válogatott a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozatban hazai pályán lépett pályára Portugália ellen. A mérkőzésre mintegy 1500 ember látogatott ki. A találkozót a magyar csapat kezdte jobban, Háfra Noémi góljával öt perc után 4-1 volt az állás. Háfra második gólja után 6-2-re vezettünk, jött az időkérés a portugál oldalon.

 

Videók