Női kézi-vb: az első kalapból várjuk a szombati sorsolást

Oda-visszavágós rendszerben lesznek a meccsek.


Szombaton sorsolják a 2019-es női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének párosítását. A Franciaországban zajló Európa-bajnokságon hetedik helyen végző magyar válogatott az első kalapba került. A Japánban megrendezendő 2019-es világbajnokságra (november 29–december 15.) a házigazda mellett a vb-címvédő Franciaországon kívül az Eb-elődöntőbe jutó három további válogatott, Hollandia, Oroszország és Románia is kvalifikálta magát.

 
A 24 ország csapatát felvonultató tornára Európa 12 együttest delegálhat, ebbe viszont nem számít bele a címvédő Franciaország, így a fent említett három gárdán kívül további 9 nemzet juthat ki kontinensünkről – köztük Magyarország. A szombati sorsolást (16.30) az első kalapból várhatjuk, ellenfelünk lehet Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Csehország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc vagy Szlovákia.
 
A párharcok – melynek győztesei kijutnak a 2019-es világbajnokságra – odavágóit május 31. és június 2. között játsszák, a visszavágókat pedig június 4. és 6. között.
 
NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
1. KALAP: Dánia, Spanyolország, Németország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Svédország
2. KALAP: Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc, Szlovákia

Videók