"Nem bújhatunk a tapasztalatlanságunk mögé" - Cristina Neagu

A románok világklasszisa szerint a vírus miatt komoly nehézséggel szembesülnek a csapatok.


A női kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt néhány nappal kiderült, hogy a románok beállója, Crina Pintea megfertőződött a koronavírussal, emiatt kénytelen lemaradni a kontinenstornáról.

A románok talán legnagyobb sztárja, Cristina Neagu többek között erről is szót ejtett a GSP.ro-nak adott interjúban. 

A 32 éves átlövő hetedik alkalommal vesz részt Európa-bajnokságon és bízik benne, hogy a fiatal keret csapatként fog tudni küzdeni. 

Bogdan Burcea együttese hétfőn érkezett meg a dániai Koldingba, ahol csütörtökön Németország ellen kezdi meg a kontinenstornát. 

"Ez mindegyikünk számára nehéz időszak, hálás vagyok, hogy kézilabdázhatunk. Dániának nagyon nagy köszönet azért, hogy egyedül megrendezik az Európa-bajnokságot. Ez azt mutatja, hogy a sportág él.  - nyilatkozta a román átlövő. 

Neagu elmondta azt is, hogy a románok több szempontból is nehéz helyzetben vannak, hiszen közel egy éve nem játszottak együtt a válogatottban. 

"Néhány játékosunk a tavalyi évben debütált világeseményen a nemzeti csapatban és elég sok játékosunknak ez lesz az első világeseményen. Azt gondolom, hogy ez jelentős hátrány számunkra, bízom benne, hogy csapatmunkával kompenzálni tudjuk". 


Cristina Neagu játékára, nagy szüksége lesz a román csapatnak.
Fotó: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

A CSM Bucuresti átlövője a szurkolók hiányáról is említést tett.


"A szurkolók mindig ott voltak velünk, támogatásuk nagyon sok erőt adott, meggyőződésem, hogy a TV képernyők előtt nagyon fognak nekünk szurkolni. Remélem győzelmekkel tudjuk ezt meghálálni nekik." 

A 32 éves kézilabdázót négyszer választották meg a világ legjobbjának, szót ejtett csapattársa Crina Pintea hiányáról is. 

"Nagyon komoly veszteség számunkra, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is. Nehéz lesz őt pótolni. Megpróbálunk csapatként játszani és pótolni a hiányzókat." 

Neagu később megemlítette, hogy nem tűzött ki személyes célokat, számára a csapat a fontos.

"Egészséges szeretnék lenni, számomra a csapat teljesítménye a fontos. Nagyon nehéz volt ez a két hónap mert állandóan sérüléssel bajlódtam. Igyekszem a legjobb formámat hozni." 

Frissítés: A cikk megjelenésekor a román csapatban még csak Crina Pintea koronavírus-tesztje lett pozitív, azóta kiderült, hogy Laura Moisa (Chiper) is koronavírusos, így a románok továbbra sem tudnak edzeni a női kézilabda Európa-bajnokság helyszínén. Chipert elkülönítették, és öt nap múlva újra tesztelik.  

Borítóíkép: Facebook.com/ EHF Euro
Forrás: GSP.ro

 

Videók